Företagshälsa

Vi brinner för att hjälpa er till ert önskeläge

För ett företag med 50 anställda med en genomsnittlig månadslön på 30 000 kr och en korttidssjukfrånvaro på 6 procent är sjukfrånvarokostnaden 1 300 000 kronor/år. Genom att minska sjukfrånvaron med 1 procentenhet sparar företaget 198 000 kronor/år.

Det finns mycket att vinna ekonomiskt genom att fånga upp ohälsa.

Förutom att fånga upp psykisk och somatisk ohälsa, satsar vi framförallt på att vända trenden på ett alldeles unikt sätt. Hälsofrämjande arbete bör ges kontinuerligt för att ge resultat. Man undviker då "tomteblosseffekten", nytändningen hålls vid liv. 

Hos oss kan ni därför välja 1 års paket till ett förvånande förmånligt paketpris, som ni snabbt tjänar in. Resultatet; minskade kostnader för sjukskrivningar, en hälsosam, friskare, motiverad, glädjespirande personal. Ja, vi arbetar för alla delar som har inverkan på vår hälsa under året. Likaså den psykiska hälsan, som just nu skenar iväg och ofta genererar i långtidssjukskrivningar. Där hjälper vi er i arbetet för bättre relationer och arbetsmiljö. 

Här finns en bred kompetens och 25 års erfarenhet. Verktygen vi använder oss av är föreläsningar, hälsokontroller - hälsosamtal och livscoaching. 

Vi kan även skräddarsy efter era behov och ni kan välja ut delar ur paketet om ni så önskar. 

Det optimala upplägget är 60 min föreläsningar fördelat på 3 ggr hösten / 3 ggr våren. Varför inte på APT? Det visar att ni verkligen är måna om er personal. Ett hälsosamtal på hösten och ett coaching-samtal våren. Till Kick off:en "En konsert för hjärtat" som den perfekta avslutningen. En konsert för inre hälsa med medryckande musik varvat med nära, avskalad. Se fliken "Livemusik". Ett helt unikt paket som förändrar. 

Hur ser drömscenariot ni vill uppnå på er arbetsplats?

Hälsokontroll - hälsosamtal av sjuksköterska  60 min

Hälsosamtal: Vi ser över vanor inom kost, rörelse, sömn, återhämtning, socialt. 

Hälsokontroll: Blodtryck, puls.

Ger en bra helhetsbild av psykisk - somatisk hälsa och motiverar till förändring där det finns behov. Sekretess råder här, men arbetsgivaren får en avidentifierad statistisk kartläggning.

Livscoachingsamtal 60 min

Ett kraftfullt förändringsverktyg. Medarbetaren får tänka till var hen önskar vara och får stöttning att stegvis ta sig mot målet.

Föreläsningar fördelat på 4-6 tillfällen eller 2 halvdagar enligt önskemål:

1. Dina kostvals inverkan på hela kroppen 60 min

Minska sötsug, öka din fysiska och psykiska prestationsförmåga. Livsstilsförändring utan att äta mindre.

2. Dina kostvals inverkan på hjärnan 60 min

Mycket spännande, ger många aha-upplevelser. Vi har verkligen makt att förändra. Baserat på senaste forskningen. Levereras med fullt engagemang och variation. Du får tips på snabb, god mat och nyttigt godis. 

3. Fysisk aktivitet - inverkan på hjärnan 60 min

Det är fascinerande hur vi kan påverka vår kreativitet, kognitiva förmåga och mycket mer genom rörelse. Vi går på djupet av vad som händer i hjärnan, på ett sätt som är lätt att ta till sig och inspirerar.

Vi hittar rörelseglädjen, innehåller en del praktiska moment.

Inspirerar till att kila in träningen i vardagen.

4. Återhämtning - Sömnens inverkan på kropp & hjärna 60 min

Vi reflekterar över prioriteringar - återhämtning - balans. 

Det är fascinerande hur mycket som händer när vi gör ingenting - sover. Med god sömn är du lättare den bästa versionen av dig och kan leva och prestera fullt ut. Du minskar även risken för en rad sjukdomar och mycket mer. Du får sömntips som hjälper dig till en god sömn.

5 & 6. Bättre relation till dig själv & andra - Hantera utmaningar 

           Mer arbetsglädje  45 + 45 min

Hur får du en optimal start på dagen som sprider sig över dagen och smittar av sig på kollegor? Vi reflekterar handling - resultat. Vad har vi att vinna på att lyfta varandra? Du får nycklar till ökad arbetsglädje, motivation och kreativitet. Glimten i ögat varvas med djup och reflektion. Avslutas med musik två låtar för att förtydliga och beröra.


7. En konsert för hjärtat

Madeleine Ericson, även singer-songwriter & musikproducent.

Framför sina texter och musik för att inspirera och främja hälsan. Medryckande musik varvas med nära, avskalat för att nå hjärtan.

En perfekt avslutning till Kick Off:en.

Mer om Madeleines bakgrund & musikSamtliga föreläsningar presenteras med engagemang & variation för att inspirera. De innehåller en del reflektion och avslutas med coachingfrågor för möjlighet att komma igång redan på plats.

Ordinarie pris 3 795:- / person för hela årspaketet. Just nu tillfälligt erbjudande från 2995:- / person. Mängdrabatt. 

* Gäller beställningar före 14/6-24