Bakgrund

Madeleine Ericson

Föreläsare - Fysisk & psykisk hälsa

Madeleine Ericson, dipl. livscoach / leg. sjuksköterska med 
totalt 25 års erfarenhet inom akutvård och hälsofrämjande arbete. 

Hon har suttit i 1000-tals samtal. Det lägger stor vikt vid att vara inkännande och hjälpa varje individ till där han/hon önskar vara. Hon har bl.a. arbetat på ett Idrottsgymnasium som satsar extra på hälsofrämjande arbete. I de många elevsamtalen och föreläsningarna på skolorna, har hon sett elevernas behov och skräddarsyr föreläsningarna därefter. Med ett brinnande intresse för hälsa håller hon sig ständigt uppdaterad med den senaste forskningen.

Träning har varit en naturlig del sedan tidiga år, främst konditionsträning som bl.a. löpning och styrketräning. Intresset för kost växte fram i 20 års åldern och har sedan växt sig allt starkare. 2019-2020 ägnade hon mycket tid till att sätta sig in i den senaste forskningen om våra hälsovanors effekter på hjärnan.

Som sjuksköterska har hon tillbringat 12 år av sin tid inom bl.a. akutvården/hjärtintensiven. Hon är specialiserad i kardiologi (hjärta) och utbildad hjärt-lungräddnings instruktör.


Hon är en mångsysslare med många bollar i luften och har parallellt med detta sedan 2006 haft andra benet inom musikens värld. Hon driver sedan 2011 ett musikproduktionsbolag, är arrangör, singer-songwriter och musikproducent. Hennes unika röst har hörts i radio och på festivaler. Mer på: madeleineericson.se (vid problem med länken, klicka 2 ggr)

- Ja, det går att brinna för två saker parallellt, eftersom de går samman i ett. Texterna & musikskapandet gör jag för att beröra, sprida ljus och inspirera. Det finns en tanke med varje text, jag vill nå hjärtan. Det börjar alltid med hjärtat, sedan kommer handlingen, säger Madeleine.

Hon är nu även aktuell med boken "Texter & bilder för livets alla stunder". En bok för hjärtat och livet med hopp och ljus. Hon vill helt enkelt få oss att må bättre på så väl insida som utsida.

Som föreläsare & singer-songwriter har Madeleine en god vana av att engagera och inspirera på ett personligt sätt och få oss att reflektera. Hon framför även en del av sin musik med texter som lyfter temat inre hälsa.

Som egenföretagare har hon lärt sig att ständigt hitta nya vägar fram och att vara lösningsfokuserad i de utmaningar som kommer längs vägen.

Det intensiva arbetet inom akutvården har lärt henne att bättre hantera pressade och utmanande situationer.

De många samtalen har gett henne en inblick i andras situation och därmed större förståelse, vilket gör det lättare att finnas där och stötta. Hon ser behoven.
Hon har möts av tuffa utmaningar i livet. Det har gett henne perspektiv och redskap på vägen att lättare hantera dem och ta sig upp igen.

Hon delar i föreläsningarna med sig av sina kunskaper och erfarenheter på vägen, ger redskap till ett friskare liv med mer mening och glädje.