Bakgrund

Madeleine Ericson

Föreläsare - Fysisk & psykisk hälsa

Madeleine Ericson är diplomerad livscoach och har 
11 års erfarenhet av hälsofrämjande arbete som skolsköterska, senast på ett Idrottsgymnasium som satsar extra på hälsofrämjande arbete. Med ett brinnande intresse för hälsa håller hon sig ständigt uppdaterad med den senaste forskningen.

I de många elevsamtalen och föreläsningarna på skolorna, har hon sett elevernas behov och skräddarsyr föreläsningarna därefter.

Träning har varit en naturlig del sedan tidiga år, främst konditionsträning som bl.a. löpning och styrketräning. Intresset för kost växte fram i 20 års åldern och har sedan växt sig allt starkare. Den senaste tiden har hon ägnat mycket tid till att sätta sig in i den senaste forskningen om våra hälsovanors effekter på hjärnan.

Madeleine har också många års erfarenhet inom akutvården/hjärtintensiven och är utbildad hjärt-lungräddnings instruktör.

Hon är en mångsysslare; entreprenör, arrangör, singer-songwriter och producent. Mer på: madeleineericson.se

Hon är nu även aktuell med boken "Texter & bilder för livets alla stunder". En bok för hjärtat och livet med hopp och ljus. Hon vill helt enkelt få oss att må bättre på så väl insida som utsida.

Som föreläsare & singer-songwriter har Madeleine en god vana av att engagera, kommunicera och få oss att reflektera. Hon framför även en del av sin musik med texter som lyfter temat.

Madeleine Ericson har målmedvetet och genom hårt arbete som entreprenör tagit sig närmare sina drömmar, om att göra skillnad.

Det intensiva arbetet inom akutvården har lärt henne att bättre hantera pressade och utmanande situationer.

Arbetet som skolsköterska har gett henne en inblick i andras situation och därmed större förståelse, vilket gör det lättare att finnas där och stötta. Hon ser behoven.
Hon har möts av tuffa motgångar i livet, som gett henne redskap på vägen att lättare hantera dem och ta sig upp igen.

Hon delar i föreläsningarna med sig av sina kunskaper och erfarenheter på vägen, ger redskap till ett friskare liv med mer mening och glädje.